Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jersey sütünden kaymak almak için şu adımlar izlenebilir:
- Sütü kaynatın 23. Geniş ve derin bir tencereye alınan süt, kısık ateşte yavaş yavaş ısıtılır 23.
- Sütü ılımaya bırakın 3. Kaynadıktan sonra, süt oda sıcaklığında ılımaya bırakılır 3. Bu süreçte, sütündeki yağ molekülleri yüzeye doğru yüzer ve kaymak oluşumu teşvik edilir 3.
- Buzdolabında dinlendirin 3. Ilıyan süt, kapaksız bir şekilde buzdolabının en üst rafına yerleştirilir 3.
- Kaymağı toplayın 3. Tencere buzdolabına alınarak en az 12 saat (tercihen 18-24 saat) dinlendirilir 3. Bu sürede kaymak yüzeyde birikir 3.
- Soğuyan sütün üzerindeki kaymağı alın 3. Soğuyan sütün üzerindeki kalın, kremamsı tabaka bir kaşık yardımıyla dikkatlice alınır 3.
Kaymak yaparken tam yağlı süt kullanmak, kaymağın daha yoğun ve kremamsı olmasını sağlar 4.
Kaymak yapımı için kullanılan malzemelerin ve uygulanan yöntemlerin sağlık açısından güvenli olduğundan emin olunmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: