Buradasın
Süt kaymağından tereyağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt kaymağından tereyağı yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 14. Süt kaymağı, ılık su, soğuk buzlu su ve biraz buz gereklidir 14.
- Kaymağın çözülmesi 14. Derin dondurucuda saklanan kaymak, bir gece önceden buzdolabına alınarak çözülmeye bırakılır 14.
- Çırpma 13. Eriyen kaymak, mikser kabına alınıp 3-4 dakika çırpılır 1. Üzerine sıcağa yakın ılık su eklenerek 5 dakika daha çırpılır 1. Ardından bir bardak soğuk buzlu su dökülerek 5 dakika daha çırpılır 1.
- Yıkama 14. Pütürlü yağı suyundan ayırmak için soğuk su ile yıkama yapılır 14. Bunun için tereyağı, bir kaşık yardımıyla başka bir kaba alınır 1.
- Suyun arındırılması 1. Tereyağı, soğuk su ile birkaç kez yıkandıktan sonra, duru su çıkana kadar bir kaseye koyup buzdolabında bekletilir 1.
- Şekillendirme ve saklama 13. Tereyağı, tuzlanıp şekillendirilir ve buzdolabında veya derin dondurucuda saklanır 13.
Tereyağı yapımı sırasında hijyen ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: