Süt en iyi şekilde şu adımlarla kaynatılır: 1. Sütü Süzün: Temiz bir tülbent ile sütü süzerek içindeki parçalardan arındırın. 2. Tencere Seçimi: Geniş ve derin bir çelik tencere kullanın, tencerenin içini suyla çalkalayın. 3. Orta ateşte Kaynatma: Sütü orta ateşe koyun ve arada sırada karıştırarak kaynatın. 4. Kaynamayı İzleme: Süt kaynamaya başladığında yüzeyinde kabarcıklar oluşmaya başlar, bu noktada ocağın altını kısın veya sütü ocaktan alın. 5. Kaynama Süresi: Sütü birkaç dakika kaynatmak genellikle yeterlidir, ancak mikroplardan tamamen arındırmak için yaklaşık 5-10 dakika kaynatmak daha güvenlidir. 6. Soğutma ve Saklama: Sütü kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını açık bırakarak veya bir tülbentle örtüp soğumasını bekleyin.