Buradasın
Şalgamın mayası nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam mayası hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 3 litre damacana suyu 4;
- 3-4 dilim Mayaköy ekşi hamur mayalı organik tam buğday ekmeği (tercihen biraz bayatlamış) 4.
Hazırlanışı:
- Bir kavanoza damacana suyunu koyun ve içine ekmek dilimlerini bütün olarak ilave edin 4.
- Kavanozun ağzını bir tülbent veya havlu kağıtla kapatın 4.
- Kavanozu, doğrudan güneş ışığı almayan ılık bir yerde olgunlaşmaya bırakın 4.
- 2-3 gün içinde suyun rengi sararacak ve içinde kabarcıklar oluşacaktır 4.
- Mayanın oluştuğundan emin olduktan sonra, plastik bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve ekmekleri atın 4.
Not: Metal mutfak malzemeleri, kaşık, süzgeç gibi ürünler kullanılmamalıdır, aksi takdirde maya bozulur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: