Buradasın
Şalgamın mayası nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam mayası hazırlamak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Bulgur ve nohutu temiz bir tülbent içine koyup sıkıca bağlayın 4.
- Şalgamı yapacağınız bidonun tabanına bu karışımı yerleştirin 4.
- Havuçları yıkayıp soyun ve istediğiniz boyda ince ince doğrayın 4.
- Doğranmış havuçları ve varsa sarımsağı bidona, tülbentin üzerine gelecek şekilde koyun 4.
- Geniş bir kasede limon tuzu ve tuzu 2 su bardağı kaynar suyla karıştırıp eritin 4.
- Tamamen eriyen karışımı bidona döküp üzerini normal çeşme suyuyla doldurun 4.
- Hazır olan şalgamın ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde bekletin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: