Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pratik şalgam turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 demet şalgam 1
- 4-5 yaprak lahana 1
- 3 adet havuç 1
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1
- 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1
- 1 baş sarımsak 1
- 1 kahve fincanı sirke 1
- Su 1
Yapılışı:
- Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin 1.
- Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın 1.
- Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün ve lahanayı 2-3 parçaya ayırın 1.
- Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün 1.
- Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin 1.
- Tuz, su ve sirkeyi karıştırıp, karışımı sebzelerin üzerine dökün 1.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: