Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde doğal şalgam yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük boy şalgam (irice bir yeşil elma boyutunda) 2;
- 1 adet büyük boy pancar 2;
- 1 kilogram siyah havuç 2;
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu 2;
- 2 servis kaşığı salamuralık tuz 2;
- Yarım ekmek 2;
- 30x30 cm boyutunda temiz tülbent bez 2;
- 1 adet 10 litrelik pet kavanoz 2.
Yapılışı:
- Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır 2.
- Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4’e bölünür 2.
- Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır 2.
- Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur 2.
- Tuz bir miktar suyla iyice eritilir ve bidona aktarılır 2.
- Bidon ağzına kadar suyla doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır 2.
- 15 gün boyunca bidon kapağı açılmamalıdır 2. Serin bir balkon köşesinde muhafaza edilmelidir 2.
- 15 gün sonunda maya görevi gören tülbent bidonun içinden çıkarılmalıdır 2.
- Şişelere doldurarak şalgam suyu soğutarak içilebilir 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: