Buradasın
5 kiloluk bidona şalgam nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 kiloluk bidona şalgam yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo siyah havuç 15;
- 5 litrelik turşu bidonu 15;
- 6 yemek kaşığı (silme) turşuluk tuz 1;
- 1 yemek kaşığı limon tuzu 1;
- Yarım ekmek 1;
- Temiz tülbent 15;
- Su 15.
Yapılışı:
- Havuçları soyup ortadan ikiye bölün ve eşit parçalar halinde doğrayın 1.
- Bidon içine havuç, tuz ve limon tuzunu ekleyin 1.
- Bidon ağzına kadar suyla doldurun 1.
- Tülbente ekmekleri sarıp bidonun içine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın 1.
- 15-20 gün serin ve karanlık bir köşede bekletin 35.
- 15 gün sonra tülbent içindeki ekmeği çıkarın 5.
Şalgamın rengi oluştuğunda, acı isterseniz süs biberi ekleyebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: