Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane poğaçası, dışı hafif çıtır (kıyır), içi ise yumuşacık dokusuyla bilinir 4.
Ancak poğaçanın yumuşak mı yoksa kıyır mı olacağı, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemlerine bağlı olarak değişebilir.
Pastane poğaçası yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Unun kontrollü eklenmesi 34. Unu birden eklemek yerine azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilmelidir 34.
- Mayalama süresi 34. Hamurun mayalanması için üzeri örtülerek 40-45 dakika kadar bekletilmelidir 34.
- Fırın ısısı 5. Poğaçaların kıyır kıyır olması için fırının önceden ısıtılması ve pişirme sırasında sıcaklığın sabit tutulması önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: