Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En yumuşak poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta akı 14;
- 1 su bardağı ılık süt 14;
- 1 su bardağı sıvı yağ 14;
- 1 su bardağı ılık su 14;
- 1 paket instant maya 14;
- 4 yemek kaşığı şeker 1;
- 5,5-6 su bardağı un 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- Arası için kaşar peyniri 1;
- Üzeri için yumurta sarısı ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına yumurta aklarını alın, üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şeker ekleyin, karıştırın 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula ile karıştırın, hamur katılaşınca tezgaha alıp elinizle yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streçleyip temiz bir örtü ile sararak 1,5 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp havasını almak için yoğurun 2.
- Hamurdan 20 eşit beze yapın, bezeleri açarak iç harcını yerleştirin ve yuvarlayın 1.
- Poğaçaları fırın tepsisine dizip 50°C fırında 15-20 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını poğaçaların üzerine sürüp çörek otu ve susam serpin 1.
- 185°C fırında 20 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: