Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En yumuşak poğaça tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 100 ml ılık su 1
- Yarım paket instant maya 1
- 2 yemek kaşığı şeker 1
- 1 adet yumurta akı 1
- 100 ml sıvı yağ 1
- 300 gr un 1
- Üzeri için; 1 yumurta sarısı, susam ve çörekotu 1
Yapılışı:
- Maya, şeker ve ılık su bir kapta çırpılır ve mayanın aktif olması için 10 dakika beklenir 1.
- Un elenerek bir kaba alınır, kalan malzemeler eklenerek yoğurulur 1.
- Hamur tamamen karıştıktan sonra üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamur bezelere bölünür, isteğe göre içi doldurularak kapatılır 1.
- Fırın tepsisine dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: