Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel poğaça şeklini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Kaliteli un, taze maya, oda sıcaklığında tereyağı ve diğer malzemeleri hazırlayın 23.
- Hamur Yoğurma: Tüm malzemeleri bir kaba alarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun 13.
- Mayalanma: Hamuru nemli bir bezle örterek sıcak bir ortamda 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın 23. Bu süre zarfında hamurun iki katına çıkması gerekir.
- Şekillendirme: Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler oluşturup yuvarlak şekiller verin 1. İç harcını (peynir, zeytin, patates vb.) hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını kapatarak şekil verin 23.
- Pişirme: Poğaçaları pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin 12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 23.
- Dinlendirme: Fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin 1.
Bu püf noktalara dikkat ederek, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: