Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalı poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 14;
- 1 su bardağı ılık süt 14;
- 1 paket yaş maya 14;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 14;
- 1 su bardağı sıvı yağ 14;
- 1 adet yumurta 14;
- 2 tepeleme çay kaşığı tuz 14;
- 7 su bardağı un (aldığı kadar) 14.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında ılık su ve sütü alın, içine yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın 14. Mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin 14.
- Maya eridikten sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin 14.
- Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun 14. Hamur yumuşak ve yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun 14.
- Hamurun üzerini streç film ve nemli bir bezle örtüp 40-45 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 14.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin 1.
- Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve 10-15 dakika tepsi mayası için bekletin 12.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: