Pastane poğaçası tarifi hem mayalı hem de kabartma tozlu olabilir. Hem mayalı hem kabartma tozlu pastane poğaçası tarifi için gerekli malzemeler: 125 g tereyağı (oda sıcaklığı); yarım su bardağı sıvı yağ; 2 yumurta akı (sarıları üzerine); yarım su bardağı yoğurt; 1 su bardağı ılık su; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g); 1 silme tatlı kaşığı tuz; 1 paket kabartma tozu (15 g); 5,5-6 su bardağı un (600 g civarı). Tarif: 1. Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu karıştırıp bekletin. 2. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve mayalı karışımı ekleyip karıştırın. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. 5. İç harç ile doldurup şekil vererek tepsiye dizin. 6. Tepsi mayası için 10-15 dakika bekletin. 7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile şekil verin. 8. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.