Sıvı yağlı hamurdan şekerpare yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı irmik - 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri - 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için) - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) - Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 5-6 damla limon suyu Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletin. 2. Hamuru hazırlayın: Un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alarak karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 3. Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayarak uzunlamasına şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizin, üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın. 4. Pişirin: 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. 5. Şerbetleyin: Fırından aldıktan birkaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.