Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı su; 3-4 damla limon suyu. Hamuru için: 100 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yumurta; 1 çay bardağı pudra şekeri; 1 çay bardağı fındık içi; 2 yemek kaşığı irmik; 1 paket vanilin; 1 paket kabartma tozu; 2,5-3 su bardağı un. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın, ardından 10-15 dakika daha pişirip soğutun. 2. Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, fındık, vanilin ve kabartma tozunu alıp karıştırın. 3. Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yassılaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. 4. Pişirme: 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 5. Şerbetleme: İlk sıcağı geçtikten sonra 3-4 dakika içinde soğuk şerbeti gezdirin ve ara ara ters yüz yaparak şerbeti çekmesini sağlayın. 6. Servis: Şerbetini çektikten sonra 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.