• Buradasın

    Nefis şekerpare hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nefis şekerpare hamuruna aşağıdaki malzemeler konur:
    • Un: 250 gram 12.
    • İrmik: 100 gram 1.
    • Tereyağı (yumuşak): 150 gram 1.
    • Toz şeker: 100 gram 1.
    • Yumurta: 1 adet 12.
    • Kabartma tozu: 1 paket 12.
    • Süt: 1 su bardağı 1.
    Ayrıca, hamura lezzet katmak için vanilin veya limon kabuğu da eklenebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şekerparenin püf noktası nedir?

    Şekerparenin püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamurunu yaparken unu ilave ederken kıvamını yumuşak tutmak önemlidir. 2. Şerbetin Ilık Olması: Şerbeti sıcak, şekerpareleri ise ılıkken dökmek gerekir. 3. Dinlendirme: Şekerpareleri hazırladıktan sonra bir gün dinlendirmek, tam kıvamını almasını sağlar. 4. Fırın Ayarı: 180 derece fansız ayarda pişirmek, şekerparelerin eşit şekilde kızarmasını sağlar. 5. Şerbetin Çekmesi: Şerbetin şekerparelere iyi çekmesi için en az 2 saat bekletmek gerekir.

    En güzel şekerpare şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel şekerpare şerbeti için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 2 su bardağı su - 2 su bardağı toz şeker - 1 dilim limon (isteğe bağlı) - Vanilya veya gül suyu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin. 2. Karışım orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 3. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, isteğe bağlı olarak bir dilim limon ekleyin. 4. Şerbet, yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatılmaya devam edin, kıvamı hafif yoğunlaşmalıdır. 5. Şerbetin kaynaması tamamlandıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şekerparelerin üzerine sıcak veya ılık olarak şerbeti dökerek servis edebilirsiniz.

    Gerçek şekerpare nasıl yapılır?

    Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım çay bardağı irmik; yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta (1'inin sarısı ayrılacak); yarım çay bardağı pudra şekeri; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 adet portakal kabuğu rendesi; 5-6 çay bardağı un. Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; yarım çay bardağı portakal suyu; çeyrek adet limonun suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. 2. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. 3. Genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Bu aşamada unu azar azar ilave edin. 5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin. 6. Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin. 7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 8. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün. 9. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. 10. Şerbetini çekince servis edin.

    Sıvı yağlı hamurdan şekerpare nasıl yapılır?

    Sıvı yağlı hamurdan şekerpare yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı irmik - 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri - 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için) - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) - Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 5-6 damla limon suyu Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletin. 2. Hamuru hazırlayın: Un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alarak karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 3. Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayarak uzunlamasına şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizin, üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın. 4. Pişirin: 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. 5. Şerbetleyin: Fırından aldıktan birkaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.

    En güzel şekerpare hangi irmikle yapılır?

    En güzel şekerpare yapımında normal irmik kullanılması önerilir.

    Şekerpare tatlısı nasıl yapılır Oktay Usta?

    Şekerpare tatlısı yapımı (Oktay Usta tarifi) için gerekli malzemeler: 150 gr tereyağı; 3,5 su bardağı un; 3 yumurta; 1 çay bardağı irmik; 1 çay bardağı pudra şekeri; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; Yarım çay bardağı çiçek yağı; Fındık. Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker; 4 su bardağı su; 1 dilim limon. Yapılışı: 1. Karıştırma kabına unu dökün. 2. Tereyağı, çiçek yağı ve yumurtayı kırıp ortadan başlayarak hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 3. 1-2 dakika tezgah üzerinde yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batırın. 5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 6. Tatlıyı fırına gönderdikten sonra tencereye suyu, toz şekeri ve limonu koyup kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 7. Tatlı sıcak, şerbet ise kaynar olarak verin.

    Fındıklı şekerpare nasıl yapılır?

    Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: 1'er çay bardağı süt ve toz şeker; 1 çay bardağı yoğurt; 1 çay bardağı toz fındık; 125 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1'er paket kabartma tozu ve vanilya; 7 çay bardağı un, 2 adet yumurta; Üzeri için fındık; Şerbeti için: 3'er su bardağı toz şeker ve su. Yapılışı: 1. Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. 2. Tatlı için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. 3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin. 4. Ortalarına 1'er adet fındık yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.