Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- Şerbeti için:
- Hamuru için:
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın, ardından 10-15 dakika daha pişirip soğutun 1.
- Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, fındık, vanilin ve kabartma tozunu alıp karıştırın 1. Kontrollü olarak un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yassılaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin 1. Ortalarına fındık yerleştirin 1.
- Pişirme: 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Şerbetleme: İlk sıcağı geçtikten sonra 3-4 dakika içinde soğuk şerbeti gezdirin ve ara ara ters yüz yaparak şerbeti çekmesini sağlayın 1.
- Servis: Şerbetini çektikten sonra 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: