• Buradasın

    Fındıklı şekerpare nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1'er çay bardağı süt ve toz şeker 1;
    • 1 çay bardağı yoğurt 1;
    • 1 çay bardağı toz fındık 1;
    • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
    • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya 1;
    • 7 çay bardağı un, 2 adet yumurta 1;
    • Üzeri için fındık 2;
    • Şerbeti için: 3'er su bardağı toz şeker ve su 1.
    Yapılışı:
    1. Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
    2. Tatlı için yumurtaların akını ve sarısını ayırın 1. Un ve 1 yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın 1.
    3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin 1. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın 1. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1. Kalan yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün 1.
    4. Ortalarına 1'er adet fındık yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin 1. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin 1. Şerbeti çekince servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel şekerpare hangi irmikle yapılır?

    En güzel şekerpare yapımında normal irmik kullanılması önerilir.

    Gerçek şekerpare nasıl yapılır?

    Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım çay bardağı irmik; yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta (1'inin sarısı ayrılacak); yarım çay bardağı pudra şekeri; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 adet portakal kabuğu rendesi; 5-6 çay bardağı un. Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; yarım çay bardağı portakal suyu; çeyrek adet limonun suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. 2. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. 3. Genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Bu aşamada unu azar azar ilave edin. 5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin. 6. Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin. 7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 8. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün. 9. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. 10. Şerbetini çekince servis edin.

    Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır tarifi?

    Pastane usulü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 125 gram tereyağı veya margarin - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 çay bardağı irmik - 1 çay bardağı pudra şekeri - 1 adet yumurta - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilin - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Şerbeti için: - 3 su bardağı su - 3 su bardağı toz şeker - 1-2 damla limon suyu Üzeri için: - Fındık veya badem (isteğe bağlı) - Yumurta sarısı (parlaklık vermek için) Yapılışı: 1. Şerbetin hazırlanması: Tencereye toz şeker ve suyu ekleyin, orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Hamurun yoğrulması: Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın. 3. Şekerparelerin şekillendirilmesi: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 4. Fırında pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 5. Şerbetleme işlemi: Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

    Şekerpare tarifi püf noktası nedir?

    Şekerpare tarifinin püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Dinlendirilmesi: Hamurun 15 dakika buzdolabında dinlendirilmesi, tatlının kıvam almasını kolaylaştırır. 2. Şerbetin Ilık Olması: Tatlı sıcakken, şerbetin ılık olması önemlidir. 3. Fırın Sıcaklığı: Fırın sıcaklığının iyi ayarlanması, şekerparelerin yanmasını önler. 4. İrmik Kullanımı: Hamura eklenen irmik, şekerparenin kıvamını ve lezzetini artırır.

    Şekerpare yaparken tereyağı yerine ne kullanılır?

    Şekerpare yapımında tereyağı yerine margarin kullanılabilir.

    Tam ölçülü şekerpare tarifi nasıl yapılır?

    Tam ölçülü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 200 gr oda sıcaklığında tereyağı - 1 adet büyük boy yumurta - 1 çay bardağı pudra şekeri - 1 çay bardağı irmik - 1 adet şekerli vanilin - 1 paket kabartma tozu - 2,5-3 su bardağı un Şerbet için: - 2,5 su bardağı toz şeker - 2,5 su bardağı su - 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Şerbet için su ve şekeri orta ateşte kaynatın. 2. Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve irmiği karıştırın. 3. Kabartma tozu, vanilin ve 2 su bardağı unu ekleyerek karıştırmaya devam edin. 4. Ele ve kaba yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar az az un ekleyin. 5. Toparlanan hamuru 20 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. 6. 180 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. 7. Fırından çıkan şekerpareleri 1 dakika kadar ilk sıcağını atması için dinlendirin. 8. Şerbetini vererek 1-2 saat kadar dinlendirin ve servis yapın.

    1 kilo şekerpareye ne kadar şerbet konur?

    1 kilo şekerpare için 3 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su oranında şerbet hazırlanır.