Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- 1'er çay bardağı süt ve toz şeker 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 çay bardağı toz fındık 1;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
- 1'er paket kabartma tozu ve vanilya 1;
- 7 çay bardağı un, 2 adet yumurta 1;
- Üzeri için fındık 2;
- Şerbeti için: 3'er su bardağı toz şeker ve su 1.
Yapılışı:
- Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Tatlı için yumurtaların akını ve sarısını ayırın 1. Un ve 1 yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın 1.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin 1. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın 1. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1. Kalan yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün 1.
- Ortalarına 1'er adet fındık yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin 1. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin 1. Şerbeti çekince servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: