• Buradasın

    Fındıklı şekerpare nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fındıklı şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
    • Şerbeti için:
      • 1,5 su bardağı toz şeker 1;
      • 2 su bardağı su 1;
      • 3-4 damla limon suyu 1.
    • Hamuru için:
      • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
      • 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
      • 1 yumurta 1;
      • 1 çay bardağı pudra şekeri 1;
      • 1 çay bardağı fındık içi 1;
      • 2 yemek kaşığı irmik 1;
      • 1 paket vanilin 1;
      • 1 paket kabartma tozu 1;
      • 2,5-3 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Şerbeti hazırlayın: Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın, ardından 10-15 dakika daha pişirip soğutun 1.
    2. Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, fındık, vanilin ve kabartma tozunu alıp karıştırın 1. Kontrollü olarak un ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin 1.
    3. Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yassılaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin 1. Ortalarına fındık yerleştirin 1.
    4. Pişirme: 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
    5. Şerbetleme: İlk sıcağı geçtikten sonra 3-4 dakika içinde soğuk şerbeti gezdirin ve ara ara ters yüz yaparak şerbeti çekmesini sağlayın 1.
    6. Servis: Şerbetini çektikten sonra 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fındık yerine ne kullanabilirim şekerparede?

    Şekerparede fındık yerine badem veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

    En güzel şekerpare hangi irmikle yapılır?

    En güzel şekerpare yapımında normal irmik kullanılması önerilir.

    Nefis şekerpare hamuruna ne konur?

    Nefis şekerpare hamuruna aşağıdaki malzemeler konur: Un: 250 gram. İrmik: 100 gram. Tereyağı (yumuşak): 150 gram. Toz şeker: 100 gram. Yumurta: 1 adet. Kabartma tozu: 1 paket. Süt: 1 su bardağı. Ayrıca, hamura lezzet katmak için vanilin veya limon kabuğu da eklenebilir.

    En güzel şekerpare şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel şekerpare şerbeti için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4 su bardağı toz şeker; 5 su bardağı su; 3-4 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Şeker ve suyu bir tencereye dökün. 2. Şeker eriyene kadar karıştırın. 3. Kısık ateşte ara ara karıştırarak 30 dakika kaynatın. 4. Ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyunu ekleyin. 5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şekerparenin sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekir.

    Şekerpare yaparken tereyağı yerine ne kullanılır?

    Şekerpare yapımında tereyağı yerine margarin kullanılabilir.

    Şekerpare tatlısı nasıl yapılır Oktay Usta?

    Şekerpare tatlısı yapımı (Oktay Usta tarifi) için gerekli malzemeler: 150 gr tereyağı; 3,5 su bardağı un; 3 yumurta; 1 çay bardağı irmik; 1 çay bardağı pudra şekeri; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; Yarım çay bardağı çiçek yağı; Fındık. Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker; 4 su bardağı su; 1 dilim limon. Yapılışı: 1. Karıştırma kabına unu dökün. 2. Tereyağı, çiçek yağı ve yumurtayı kırıp ortadan başlayarak hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 3. 1-2 dakika tezgah üzerinde yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batırın. 5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 6. Tatlıyı fırına gönderdikten sonra tencereye suyu, toz şekeri ve limonu koyup kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 7. Tatlı sıcak, şerbet ise kaynar olarak verin.

    Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır tarifi?

    Pastane Usulü Şekerpare Tarifi: Malzemeler: Hamur İçin: 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin; 2 yumurta (1 tam, diğerinin akı); Yarım su bardağı pudra şekeri; Yarım su bardağı irmik; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 3 su bardağı un. Şerbet İçin: 4 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; Yarım limon suyu. Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi. Yapılışı: 1. Şerbeti Hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 2. Hamuru Yoğurun: Yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın. 3. Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, oval şekil verin ve fırın tepsisine dizin. 4. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. 5. Şerbetleme: Tatlılar sıcakken, tepsiden almadan ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp birkaç saat dinlendirin. Püf Noktaları: Hamuruna sirke ilave edilirse tatlı kıyır kıyır olur. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır. Fırının pişirme süresi farklılık gösterebilir.