Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gram tereyağı 12;
- yarım çay bardağı irmik 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 2 adet yumurta (1'inin sarısı ayrılacak) 12;
- yarım çay bardağı pudra şekeri 1;
- 1 paket vanilya 12;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 1;
- 5-6 çay bardağı un 1.
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker 12;
- 3 su bardağı su 12;
- yarım çay bardağı portakal suyu 1;
- çeyrek adet limonun suyu 1.
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın 1.
- Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın 1.
- Genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 1.
- Bu aşamada unu azar azar ilave edin 1.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin 1.
- Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün 1.
- Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın 1.
- Şerbetini çekince servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: