Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 5 tepeleme yemek kaşığı irmik, 180 gram oda sıcaklığında tereyağı, 2 yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu 3.
- Şerbet için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu 3.
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı 3.
Yapılışı:
- Şerbet hazırlığı: Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın 13.
- Hamur yoğurma: Un ve irmik hariç tüm malzemeleri karıştırın, ardından irmiği ekleyin ve unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 3.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, oval şekil verin ve fırın tepsisine dizin 13. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin 13.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin 3.
- Şerbetleme: Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti azar azar dökün 3.
- Dinlendirme: En az 2 saat dinlendirin 3.
Şekerparenin kıyır kıyır olması için hamuruna sirke eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: