Tam ölçülü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 paket margarin (oda sıcaklığında) - 1 su bardağı pudra şekeri - 4 yemek kaşığı irmik - 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre) - 2 yumurta - 4 su bardağı un - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: - 3 su bardağı şeker - 4 su bardağı su - Yarım limonun suyu Üzeri için: - Fındık veya badem içi Yapım aşamaları: 1. Margarin, pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. 2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin ve tepsiye dizin. 3. Üzerlerine birer fındık yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. 4. Şerbeti için şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın, 5 dakika sonra limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ve ateşten alıp ılıtın. 5. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin, ardından ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin. 6. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.