Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerpare tatlısı yapımı (Oktay Usta tarifi) için gerekli malzemeler:
- 150 gr tereyağı 13;
- 3,5 su bardağı un 13;
- 3 yumurta 13;
- 1 çay bardağı irmik 13;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilya 13;
- Yarım çay bardağı çiçek yağı 13;
- Fındık 13.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Karıştırma kabına unu dökün 13. İrmik, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ekleyip karıştırın ve ortasını açın 13.
- Tereyağı, çiçek yağı ve yumurtayı kırıp ortadan başlayarak hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun 13.
- 1-2 dakika tezgah üzerinde yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin 13.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batırın 13.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin 13.
- Tatlıyı fırına gönderdikten sonra tencereye suyu, toz şekeri ve limonu koyup kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin 13.
- Tatlı sıcak, şerbet ise kaynar olarak verin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: