Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın şekerpare tarifi için gerekli malzemeler:
- 150 gr tereyağı 2;
- 3,5 su bardağı un 2;
- 3 yumurta 2;
- bir çay bardağı irmik 2;
- bir çay bardağı pudra şekeri 2;
- bir paket kabartma tozu 2;
- bir paket vanilya 2;
- yarım çay bardağı çiçek yağı 2;
- fındık 2.
Şerbeti için:
Hazırlanışı:
- Unu karıştırma kabına dökün 2.
- İrmik, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ekleyip karıştırın, ortasını açın 2.
- Tereyağı, çiçek yağı ve yumurtayı ekleyip hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık batırın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin 2.
- Tatlı fırında pişerken, tencereye su, toz şeker ve limonu koyup kaynatın, ardından kısık ateşte 10 dakika kaynatın 24.
- Tatlı fırından çıkınca sıcak şerbete batırın 24.
Not: Şerbetin suyunu biraz artırmak, tatlıyı daha yumuşak hale getirir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: