Buradasın
Şekerparenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerpare yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Malzeme sıcaklığı: Yumurta, yoğurt ve yağ gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar 25.
- Hamur kıvamı: Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir 45. Fazla yoğurma işleminden kaçınılmalıdır 5.
- Şerbet: Şerbet, şekerparenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ve ılık olarak dökülmelidir 45.
- Pişirme: Şekerpareler, altın sarısı renk alana kadar 180 derece fırında pişirilmelidir 15.
- Dinlendirme: Şekerpareler, şerbeti çekmeleri için oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirilmelidir 12.
- Şerbetleme: Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmelidir 1.
Bu noktalara dikkat edilerek, ağızda dağılan ve lezzetli bir şekerpare elde edilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: