Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı yağlı hamurdan şekerpare yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 25
- 1 su bardağı irmik 25
- 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri 2
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için) 2
- 1 paket vanilya 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 2
- Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 5-6 damla limon suyu 2
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletin 2. Kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıp 5 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın, tencereden cam bir kaba döküp soğuması için bekletin 2.
- Hamuru hazırlayın: Un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alarak karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 2.
- Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayarak uzunlamasına şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizin, üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın 2.
- Pişirin: 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirin 2.
- Şerbetleyin: Fırından aldıktan birkaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin 2. Şerbetini tam çekmesi için üzerine bir tepsi kapatıp tatlıları ara ara alt üst etmeyi unutmayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: