Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı yağlı hamurdan şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- Üzerine:
- Şerbeti için:
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın 1.
- Hamuru yoğurun: Un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp karıştırın 1. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Şekillendirme: Hamurdan küçük parçalar alıp şekil verin, üzerini çatalla çizin 1.
- Pişirme: 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Şerbetleme: Tatlıyı fırından çıkarınca şerbeti kaşıkla dökün, tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı 1. Şerbeti çekene kadar dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: