Buradasın
Mascarpone peyniri evde nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mascarpone peyniri evde yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tencerenin içine bir kaseyi havada tutacak kadar su koyun ve hafif bir şekilde kaynamasını bekleyin 1.
- Suyun içerisine bir cam kaseyi tabana değmeyecek şekilde yerleştirin 1.
- Ocağı kısık ateşe alın ve kasenin içine kremaları boşaltıp karıştırın 1.
- Kremayı kenarlarında hafif baloncuklar çıkana kadar karıştırarak ısıtın, kaynamasına izin vermeyin 1.
- Baloncukları gördüğünüz an belirtilen miktarda limon suyunu katın ve 3 dakika kadar daha karıştırın 1.
- Ocaktan alın ve 3 dakika daha karıştırın 1.
- Boza kıvamına geldiğinde üzerine bir havlu serin ve tencerenin kapağını kapatın 1. 4 saat kadar dinlendirin 1.
- Bu dinlenme işleminin ardından üstünü açıp bir gece yani yaklaşık 12 saat bekletin 1.
- İyice koyulaşan peyniri bir tülbentin içine aktarıp bir süzgecin içine koyun ve suyunun süzülmesi için bir süre daha bekletin 1.
- Tamamen süzülen ev yapımı Mascarpone peynirinizi temiz bir kaseye aktarın ve doya doya tüketin 1.
Mascarpone peyniri, yumuşak yapısı ve kremsi dokusu nedeniyle çabuk bozulabilir, bu yüzden doğru saklama yöntemleri önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: