Buradasın
Mascarpone peyniri evde nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde mascarpone peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kremayı orta boy bir tencereye alın ve düşük ısıda, karıştırarak yavaşça ısıtın 1.
- Kremanın yüzeyinden hafif buhar çıkmalı, ancak kesinlikle kaynamamalı; ideal sıcaklık 80-85°C civarıdır 1.
- Krema uygun sıcaklığa ulaştığında limon suyunu veya sirkeyi yavaş yavaş ekleyin 1.
- Karıştırmayı bırakın ve karışımın 5-10 dakika boyunca düşük ısıda pıhtılaşmasına izin verin 1.
- Ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 20-30 dakika soğumaya bırakın 1.
- Geniş bir kase üzerine ince bir süzgeç yerleştirin ve içine tülbent serin 1. Karışımı dikkatlice dökün 1.
- Üzerini kapatıp buzdolabında en az 8 saat, tercihen bir gece boyunca süzülmeye bırakın 1.
- Tülbenti açtığınızda, kıvam almış, yoğun ve ipeksi bir mascarpone peyniriniz olacak 1.
Hava almayan cam bir kavanozda buzdolabında 3-4 gün tazeliğini korur 1.
Alternatif olarak, 1 lt krema ve 3 yemek kaşığı limon suyu kullanarak da mascarpone peyniri yapılabilir 2.
Evde yapılan peynirlerin tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: