Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel katlı pastayı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Kek Hamuru Hazırlığı: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un ve 1 paket vanilini bir kapta iyice çırpın 2. Eğer çikolatalı pasta yapmak istiyorsanız, bu aşamada 1 paket kakao da ekleyebilirsiniz 2.
- Kekin Pişirilmesi: Hazırlanan hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz 2.
- Kekin Soğutulması: Pişen keki fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın 2.
- Kekin Katmanlara Ayrılması: Soğuyan keki bir bıçak yardımıyla yatay olarak iki veya üç katmana ayırın 2.
- Krema veya Dolgu Malzemesinin Hazırlanması: Kek katmanlarını birbirine yapıştırmak için krema veya sütlaç gibi dolgu malzemeleri hazırlayın 2. Krema, şeker ve vanilinle çırpılarak hafif bir kıvam elde edilir 2.
- Katmanların Birleştirilmesi: Kek katmanlarını hazırlanan krema ile birbirine yapıştırın, her katmanın üzerine krema sürerek diğer katmanı yerleştirin 2.
- Pastanın Süslenmesi: Pastayı üzeri için meyve dilimleri, rendelenmiş çikolata veya fındık gibi malzemelerle süsleyin 2.
- Servis Öncesi Dinlendirme: Pastayı servis etmeden önce en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: