Latte pastanın kreması için gerekli malzemeler: 500 ml süt; yarım su bardağı toz şeker (85 gr); 1 adet yumurta; yarım su bardağı nişasta; 1 tepeleme yemek kaşığı un; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 1,5 çay kaşığı nescafe (damak tadına göre arttırılıp azaltılabilir); yarım paket sıvı krema. Yapılışı: 1. Şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. 2. Yavaş yavaş sütü ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın. 3. Ocağı açın, kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin. 4. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilyayı ekleyin. 5. Üzerini streçle kaplayıp soğumaya bırakın. 6. Soğuduktan sonra soğuk krema ekleyerek çırpın. Krema tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle de yer alabilir.