Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İyi bir künefenin bazı özellikleri şunlardır:
- Kadayıf Kalitesi: Taze ve ince tel kadayıf kullanılması önemlidir 1. Kadayıfın sertleşmiş olması durumunda, biraz su serpip nemlendirilebilir 1.
- Peynir Seçimi: Künefede tuzsuz ve eriyen bir peynir tercih edilmelidir 12. Geleneksel olarak Hatay peyniri kullanılır, ancak dil peyniri veya mozzarella da kullanılabilir 12.
- Pişirme: Künefe, kısık ateşte ve sabırla pişirilmelidir 1. Hızlı pişirmek, dışının yanmasına ve içinin çiğ kalmasına neden olabilir 1.
- Şerbet: Şerbet, şeker ve suyun kaynatılarak hazırlanması ve bir iki damla limon suyu eklenmesiyle yapılır 1. Şerbetin ılık, künefenin ise sıcak olması gerekir 1.
- Servis: Künefe, sıcak olarak servis edilmeli ve üzerine Antep fıstığı, kaymak veya dondurma eklenerek süslenebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: