Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hellimli Kıbrıs çöreği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı glutensiz un 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 su bardağı su 1
- 200 gr hellim peyniri (rendelenmiş) 1
- 3 dal taze nane (doğranmış) 1
Yapılışı:
- Glutensiz un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin 13.
- Rendelenmiş hellim ve doğranmış naneyi karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Hamuru ince açıp yuvarlak parçalara kesin ve iç harcı koyarak kapatın 1.
- 180°C’de 25-30 dakika fırında pişirin 1.
Alternatif bir tarif için, Kıbrıslı Gazetesi’nde yer alan hellimli poğaça tarifi de kullanılabilir 2:
Malzemeler (hamur için):
İç harcı için:
Yapılışı:
- Yağ, yoğurt, yumurta ve mahlebi iyice karıştırın 2.
- Üzerine aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun 2.
- Hamuru en az 15 dakika dinlendirin 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde düzeltin ve ortasına hellimli harçtan koyarak kapatın 2.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu koyun 2.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: