Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs usulü hellimli çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık su 2;
- 1 küçük paket kuru maya 2;
- 4,5 su bardağı beyaz un 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 250 gr. hellim peyniri 2;
- 1 çay bardağı siyah zeytin 2;
- 4-5 dal taze nane 2;
- 1 yemek kaşığı kuru nane 2;
- 7-8 dal maydanoz 2;
- 3 dal taze soğan 2;
- 1 yemek kaşığı çörek otu ve susam 2.
Yapılışı:
- Ilık su, şeker ve mayayı derin bir kapta eritin 2.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın 2.
- Unun yarısını ekledikten sonra tuz ve zeytinyağını ekleyin 2.
- Geri kalan unu ilave edip ele yapışan bir hamur elde edin 2.
- Hamurun mayalanması için üstünü örtüp yaklaşık 30 dakika bekletin 2.
- Hamur mayalanırken iç malzemeleri hazırlayın: Akdeniz hellimini doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, taze nane, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın 2.
- Mayalanan hamurun içine iç harç malzemelerini ilave edin ve ellerinizi ıslatarak hamuru yoğurun 2.
- Hamuru 5-6 parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlayarak koyun 2.
- Üzerine bir yaprak taze nane koyup susam ve çörek otu serpin 2.
- Soğuk fırına verip 200 dereceye getirerek üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin 2.
Kıbrıs usulü hellimli çörek tarifinin farklı versiyonları da bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: