• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Hellimli Kıbrıs çöreği nasıl yapılır?

    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı
    • #Hamurİşleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hellimli Kıbrıs çöreği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı glutensiz un 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 su bardağı su 1
    • 200 gr hellim peyniri (rendelenmiş) 1
    • 3 dal taze nane (doğranmış) 1
    Yapılışı:
    1. Glutensiz un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin 13.
    2. Rendelenmiş hellim ve doğranmış naneyi karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
    3. Hamuru ince açıp yuvarlak parçalara kesin ve iç harcı koyarak kapatın 1.
    4. 180°C’de 25-30 dakika fırında pişirin 1.
    Alternatif bir tarif için, Kıbrıslı Gazetesi’nde yer alan hellimli poğaça tarifi de kullanılabilir 2:
    Malzemeler (hamur için):
    • 1 bardak sıvı yağ 2
    • 1,5 bardak yoğurt 2
    • 1 yumurta 2
    • 1 tatlı kaşığı mahlep 2
    • Kabartma tozu 2
    • Un 2
    İç harcı için:
    • 1 kalıp hellim 2
    • 1 kalıp nor 2
    • Maydanoz 2
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber (isteğe göre) 2
    Yapılışı:
    1. Yağ, yoğurt, yumurta ve mahlebi iyice karıştırın 2.
    2. Üzerine aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun 2.
    3. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin 2.
    4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde düzeltin ve ortasına hellimli harçtan koyarak kapatın 2.
    5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu koyun 2.
    6. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. glutensizlezzetler.org
        1
      2. kibrisligazetesi.com
        2
      3. kibriscyprus.com
        3
      4. adakibrisim.com
        4
      5. mutfaksirlari.com
        5
    • Kıbrıslı Gazetesi’ndeki diğer tarifler nelerdir?

    • Hellimli Kıbrıs çöreği için başka hangi peynirler kullanılabilir?

    • Hellimli poğaça için farklı iç harçlar denenebilir mi?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Meliz Cooks hellimli çörek hangi unla yapılır?

    Meliz Cooks'un hellimli çöreği için 3 bardak un kullanılması önerilmektedir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Un
    5 kaynak

    Kıbrıs'ın meşhur çöreği nedir?

    Kıbrıs'ın meşhur çöreği "pilavuna" olarak adlandırılır.
    • #Gıda
    • #Kültür
    • #YemekTarifleri
    • #Kıbrıs
    5 kaynak

    Kıbrıs çöreği içinde ne var?

    Kıbrıs çöreği içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur Malzemeleri: Un, ılık su, kuru maya, toz şeker, tuz, zeytinyağı. İç Harç Malzemeleri: Hellim peyniri, siyah zeytin, taze nane, kuru nane, maydanoz, taze soğan, çörek otu ve susam. Ayrıca, bazı tariflerde file ceviz içi ve kişniş de kullanılabilir.
    • #Yemek
    • #Tarif
    • #Malzemeler
    5 kaynak

    Kıbrıs'ın en meşhur tatlısı nedir?

    Kıbrıs'ın en meşhur tatlısı "Gullurukya" olarak kabul edilir.
    • #Yemekler
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Kıbrıs'ın en meşhur yemeği nedir?

    Kıbrıs'ın en meşhur yemeği olarak hellim peyniri ve şeftali kebabı öne çıkmaktadır.
    • #Yemekler
    • #Kıbrıs
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"2kdp0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fhellimli-kibris-coregi-nasil-yapilir-982961729%3Flr%3D213%26ncrnd%3D8076","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8391222761754293153","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754293173304636-6567191090131176937-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"2kdp1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"2kdp2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Hellimli Kıbrıs çöreği** yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:\n\n**Malzemeler:**\n- 2 su bardağı glutensiz un [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)\n- 1 çay kaşığı tuz [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)\n- 1 su bardağı su [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)\n- 200 gr hellim peyniri (rendelenmiş) [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)\n- 3 dal taze nane (doğranmış) [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)\n\n**Yapılışı:**\n1. Glutensiz un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek)[```3```](https://kibriscyprus.com/hellimli/).\n2. Rendelenmiş hellim ve doğranmış naneyi karıştırarak iç harcı hazırlayın [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek).\n3. Hamuru ince açıp yuvarlak parçalara kesin ve iç harcı koyarak kapatın [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek).\n4. 180°C’de 25-30 dakika fırında pişirin [```1```](https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek).\n\nAlternatif bir tarif için, **Kıbrıslı Gazetesi**’nde yer alan **hellimli poğaça** tarifi de kullanılabilir [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/):\n\n**Malzemeler (hamur için):**\n- 1 bardak sıvı yağ [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- 1,5 bardak yoğurt [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- 1 yumurta [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- 1 tatlı kaşığı mahlep [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- Kabartma tozu [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- Un [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n\n**İç harcı için:**\n- 1 kalıp hellim [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- 1 kalıp nor [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- Maydanoz [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n- Yarım tatlı kaşığı karabiber (isteğe göre) [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/)\n\n**Yapılışı:**\n1. Yağ, yoğurt, yumurta ve mahlebi iyice karıştırın [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).\n2. Üzerine aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).\n3. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).\n4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde düzeltin ve ortasına hellimli harçtan koyarak kapatın [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).\n5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu koyun [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).\n6. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirin [```2```](https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek","title":"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC): Hellimli Börek","shownUrl":"https://www.glutensizlezzetler.org/post/kuzey-k%C4%B1br%C4%B1s-t%C3%BCrk-cumhuriyeti-kktc-hellimli-b%C3%B6rek"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/","title":"Hellimli Poğaça - Kıbrıslı Gazetesi","shownUrl":"https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/"},{"sourceId":3,"url":"https://kibriscyprus.com/hellimli/","title":"Hellimli - Kıbrıs Cyprus Hakkında Her Şey","shownUrl":"https://kibriscyprus.com/hellimli/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.adakibrisim.com/destinations/hellimli/","title":"Hellimli – Ada Kıbrıs","shownUrl":"https://www.adakibrisim.com/destinations/hellimli/"},{"sourceId":5,"url":"https://mutfaksirlari.com/bitta-hellim-peynirli-kibris-ekmegi.html","title":"Bitta – Zeytinli Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği – Mutfak Sırları...","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/bitta-hellim-peynirli-kibris-ekmegi.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Hellimli Kıbrıs çöreği nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/hamurisleri","text":"#Hamurİşleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kıbrıslı Gazetesi’ndeki diğer tarifler nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1br%C4%B1sl%C4%B1+Gazetesi%E2%80%99ndeki+tarifler&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Hellimli Kıbrıs çöreği için başka hangi peynirler kullanılabilir?","url":"/search?text=Hellimli+K%C4%B1br%C4%B1s+%C3%A7%C3%B6re%C4%9Fi+i%C3%A7in+hangi+peynirler+kullan%C4%B1labilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Hellimli poğaça için farklı iç harçlar denenebilir mi?","url":"/search?text=Hellimli+po%C4%9Fa%C3%A7a+i%C3%A7in+i%C3%A7+har%C3%A7+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Hellimli+K%C4%B1br%C4%B1s+%C3%A7%C3%B6re%C4%9Fi+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8391222761754293153","reqid":"1754293173304636-6567191090131176937-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754293173304636-6567191090131176937-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"2kdp3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://resimlimutfak.typepad.com/mutfakcim/2007/12/hellimli-rek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/kibris-usulu-hellimli-corek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Hellimli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kibrisligazetesi.com/yeme-icme/hellimli-pogaca/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.adakibrisim.com/destinations/hellimli/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/meliz-cooks-hellimli-corek-hangi-unla-yapilir-2804760286","header":"Meliz Cooks hellimli çörek hangi unla yapılır?","teaser":"Meliz Cooks'un hellimli çöreği için 3 bardak un kullanılması önerilmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"#Un"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bbnhaber.com.tr/sanat/kibrisin-en-cok-neyi-meshurdur-161410h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.holimax.com/kibrisin-meshur-yemekleri-ve-yoresel-lezzetleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://egepazarindan.com/kuzey-kibris-turk-cumhuriyeti-meshur-yemekleri-2/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tatilbudur.com/blog/kibris-mutfagi-kibrisin-populer-meshur-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cennetinmutfagi.blogspot.com/2014/08/kibris-coregihellimli-ve-zeytinli-bitta.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kibris-in-meshur-coregi-nedir-3452891758","header":"Kıbrıs'ın meşhur çöreği nedir?","teaser":"Kıbrıs'ın meşhur çöreği \"pilavuna\" olarak adlandırılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kultur","text":"#Kültür"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kibris","text":"#Kıbrıs"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/kibris-usulu-hellimli-corek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.koroplast.com/hayatikolaylastirir/zeytinli-kibris-coregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kibrisgazetesi.com/mis-kokusuyla-rek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kibris-coregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.iyiyemektarifleri.net/kibris-usulu-koy-coregi-tarifi.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kibris-coregi-icinde-ne-var-3626950614","header":"Kıbrıs çöreği içinde ne var?","teaser":"Kıbrıs çöreği içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur Malzemeleri: Un, ılık su, kuru maya, toz şeker, tuz, zeytinyağı. İç Harç Malzemeleri: Hellim peyniri, siyah zeytin, taze nane, kuru nane, maydanoz, taze soğan, çörek otu ve susam. Ayrıca, bazı tariflerde file ceviz içi ve kişniş de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kibrisgazetesi.com/en-mehur-kbrs-tatls-gullurukya/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.enuygun.com/bilgi/kibris-ta-ne-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kibrislilarin-bildigi-lezzetler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kibris-yemekleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.ecctur.com/kibrisin-meshur-gurme-lezzetler-listesi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kibris-in-en-meshur-tatlisi-nedir-3971836442","header":"Kıbrıs'ın en meşhur tatlısı nedir?","teaser":"Kıbrıs'ın en meşhur tatlısı \"Gullurukya\" olarak kabul edilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.portcyprus.com/kibris-mutfagi-ve-lezzetler-28/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turna.com/blog/kibrista-ne-yenir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kibrislilarin-bildigi-lezzetler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gezinomi.com/gezi-rehberi/kibris-in-meshur-yemekleri-ve-restoranlari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.jollytur.com/kibris-yemekleri-rehberi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kibris-in-en-meshur-yemegi-nedir-3310835517","header":"Kıbrıs'ın en meşhur yemeği nedir?","teaser":"Kıbrıs'ın en meşhur yemeği olarak hellim peyniri ve şeftali kebabı öne çıkmaktadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/kibris","text":"#Kıbrıs"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"2kdp4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"2kdp5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2kdpw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}