• Buradasın

    Hellimli Kıbrıs çöreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kıbrıs usulü hellimli çörek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1,5 su bardağı ılık su 2;
    • 1 küçük paket kuru maya 2;
    • 4,5 su bardağı beyaz un 2;
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 2;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 250 gr. hellim peyniri 2;
    • 1 çay bardağı siyah zeytin 2;
    • 4-5 dal taze nane 2;
    • 1 yemek kaşığı kuru nane 2;
    • 7-8 dal maydanoz 2;
    • 3 dal taze soğan 2;
    • 1 yemek kaşığı çörek otu ve susam 2.
    Yapılışı:
    1. Ilık su, şeker ve mayayı derin bir kapta eritin 2.
    2. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın 2.
    3. Unun yarısını ekledikten sonra tuz ve zeytinyağını ekleyin 2.
    4. Geri kalan unu ilave edip ele yapışan bir hamur elde edin 2.
    5. Hamurun mayalanması için üstünü örtüp yaklaşık 30 dakika bekletin 2.
    6. Hamur mayalanırken iç malzemeleri hazırlayın: Akdeniz hellimini doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, taze nane, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın 2.
    7. Mayalanan hamurun içine iç harç malzemelerini ilave edin ve ellerinizi ıslatarak hamuru yoğurun 2.
    8. Hamuru 5-6 parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlayarak koyun 2.
    9. Üzerine bir yaprak taze nane koyup susam ve çörek otu serpin 2.
    10. Soğuk fırına verip 200 dereceye getirerek üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin 2.
    Kıbrıs usulü hellimli çörek tarifinin farklı versiyonları da bulunabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm, golden-brown *hellimli çörek* sits on a wooden kitchen counter in Turkey, surrounded by scattered flour and a bowl of shredded halloumi cheese, with a rolling pin nearby.

    Meliz Cooks hellimli çörek hangi unla yapılır?

    Meliz Cooks'un hellimli çörek tarifinde 500 g (1 lb 2 oz) güçlü beyaz ekmek unu kullanılması önerilmektedir. Hamurun daha iyi yoğrulması için unun bir kısmı veya tamamı yerine ekmek unu kullanılabilir.

    Kıbrıs çöreği içinde ne var?

    Kıbrıs çöreği içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur Malzemeleri: Un, ılık su, kuru maya, toz şeker, tuz, zeytinyağı. İç Harç Malzemeleri: Hellim peyniri, siyah zeytin, taze nane, kuru nane, maydanoz, taze soğan, çörek otu ve susam. Ayrıca, bazı tariflerde file ceviz içi ve kişniş de kullanılabilir.

    Kıbrıs'ta hangi yemek meşhur?

    Kıbrıs'ta meşhur olan bazı yemekler şunlardır: Hellim: Keçi veya koyun sütünden yapılan tuzlu bir peynirdir. Şeftali Kebabı: Koyun veya keçi etinin kıyması, maydanoz ve baharatlarla yoğrulup hayvanın iç yağına sarılarak kömürde pişirilir. Molehiya: Molehiya bitkisinden yapılan bir yemektir. Pirohu: Kıbrıs mantısı olarak bilinir, içine patates veya lor peyniri konur. Paluze: Kırmızı üzümden yapılan ve üzerine badem konan bir üzüm muhallebisidir. Kolakas: Gölevez de denilen, patatese benzeyen bir bitkiyle yapılan bir yemektir. Ayrıca, ayrelli, çakıstez, ceviz macunu, samarella, magarına bulli gibi yemekler de Kıbrıs'a özgü lezzetler arasındadır.

    Kıbrıs'ın meşhur çöreği nedir?

    Kıbrıs'ın meşhur çöreği "pilavuna" olarak adlandırılır.