Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs'ta meşhur olan bazı yemekler şunlardır:
- Hellim: Keçi veya koyun sütünden yapılan tuzlu bir peynirdir 23. Kızartılarak servis edilir ve salatalar, sandviçler, hamburgerler, pideler, börekler ve mezelerde kullanılır 3.
- Şeftali Kebabı: Koyun veya keçi etinin kıyması, maydanoz ve baharatlarla yoğrulup hayvanın iç yağına sarılarak kömürde pişirilir 123.
- Molehiya: Molehiya bitkisinden yapılan bir yemektir 125. Kuzu veya tavuk etiyle pişirilip turşu ve pilavla servis edilir 25.
- Pirohu: Kıbrıs mantısı olarak bilinir, içine patates veya lor peyniri konur 125.
- Paluze: Kırmızı üzümden yapılan ve üzerine badem konan bir üzüm muhallebisidir 12.
- Kolakas: Gölevez de denilen, patatese benzeyen bir bitkiyle yapılan bir yemektir 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: