Buradasın
Kıbrıs tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbetin Isı Ayarı: Şerbetin soğuk, kekin ise sıcak olması gerekir 12. Bu, kekin şerbeti daha iyi çekmesini sağlar 1.
- Malzeme Karışımı: Kek malzemelerinin hızlı bir şekilde birleştirilmesi ve galeta unu, ceviz, Hindistan cevizi gibi malzemelerin eklendiği son aşamada biraz daha hızlı hareket edilmesi önerilir 1.
- Fırın Sıcaklığı: Fırının önceden 160 dereceye ayarlanması ve kekin bu sıcaklıkta pişirilmesi önemlidir 23.
- Dinlendirme: Kek piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında bekletilmesi, şerbetin iyice emilmesini sağlar 1.
- Krema Hazırlığı: Kremanın piştikten sonra toz krem şanti ile çırpılması ve soğumuş kekin üzerine dökülmesi tavsiye edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: