Buradasın
Kıbrıs tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Şerbetin soğuk olması: Tatlıyı hazırlarken şerbetin soğuk, kekin ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar 134.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Kıbrıs tatlısı için kullanılan malzemelerin tümü oda sıcaklığında olmalıdır 25.
- Kek karışımının hızlı hazırlanması: Galeta unu, ceviz ve Hindistan cevizi eklendikten sonra karışım hızlı bir şekilde spatula ile karıştırılmalı ve tepsiye yayılmalıdır 1. Aksi takdirde malzemeler kek kıvamının katılaşmasına neden olabilir 1.
- Fırın ısısı: Kek, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirilmelidir 35.
- Muhallebinin pürüzsüz olması: Muhallebi yaparken süt, un ve nişasta topaklanmadan karıştırılmalı, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilmelidir 3. Ocaktan aldıktan sonra bir süre mikserle çırpmak, daha parlak ve ipeksi bir kıvam elde edilmesini sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: