Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerebiç köpüğü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Çöven otu köklerini iyice yıkayıp büyük bir tencereye koyun 4.
- Üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın 4.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve 1 saat boyunca kısık ateşte pişirin 4.
- Pişen çöven otu köklerini bir kevgirden veya ince bir süzgeçten geçirin 4.
- Süzgeçte kalan posayı iyice ezin, böylece tüm özün suya geçmesini sağlayın 4.
- Elde edilen çöven otu suyunu tekrar tencereye alın ve üzerine pudra şekerini ekleyin 4.
- Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak, şeker tamamen eriyene kadar pişirin 4.
- Şeker eridikten sonra karışımı yüksek ateşte kaynatın ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin 4.
- Karışım köpürmeye başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın 4.
- Soğuyan karışımı mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın 4.
- Hazırladığınız çöven otu köpüğünü temiz bir kaba alın ve buzdolabında saklayabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: