Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerebiç hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram ince yufka 1
- 200 gram çekilmiş ceviz içi 1
- 250 gram toz şeker 1
- 1 çay bardağı süt 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 çay bardağı su 1
- 1 çay kaşığı sirke 1
- Yarım limon suyu 1
Hazırlanışı:
- İç harcı hazırlayın: Bir kasede çekilmiş ceviz içini, toz şekeri, tarçını ve yarım limon suyunu karıştırın ve buzdolabında dinlendirin 1.
- Şerbeti hazırlayın: Şeker, su, süt, sıvı yağ ve sirkeyi bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelene kadar kaynatın ve ocağı kapatıp soğuması için bir kenarda bekletin 1.
- Yufkaları hazırlayın: İnce yufkaları tezgaha serin ve dikkatlice ikiye katlayarak üçgen şekli elde edin 1.
- Dolguyu ekleyin: Her üçgen yufkanın geniş kenarına cevizli iç harçtan koyun ve kenarlarından katlayarak üçgeni sarın 1.
- Kerebiçleri pişirin: Hazırladığınız kerebiçleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Şerbetle tatlandırın: Fırından çıkan sıcak kerebiçleri soğuyan şerbetin içine atın ve şerbeti çekmeleri için bekletin 1.
- Servis edin: Şerbetini çeken kerebiçleri servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: