Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerebiç hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 13;
- 2 adet yumurta 13;
- 1 paket tereyağı 1;
- 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri 1;
- 1/2 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 su bardağı irmik 13;
- 5-6 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Geniş bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları alıp karıştırın 1.
- Üzerine pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan ama dağılmayan bir hamur yoğurun 1.
Hamur hazır olduğunda, kerebiç içi için ceviz veya fıstığı döverek toz haline getirin ve üzerine toz şeker ve tarçın ekleyerek karıştırın 4.
Kerebiç kalıbı kullanarak hamurlara şekil verebilir veya elinizle şekil verip çatalla desen yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: