• Buradasın

    Kerebiç köpüğü yerine ne kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown kerebiç dessert topped with fluffy white whipped cream, placed on a traditional Turkish ceramic plate with a warm, sunlit kitchen in the background.
    Kerebiç köpüğü yerine krem şanti kullanılabilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köpük helva ile kerebiç aynı mı?

    Hayır, köpük helva ile kerebiç aynı değildir. Kerebiç, Mersin yöresine ait bir tatlıdır ve irmik ile yapılan hamurun bezelere ayrılıp el ile oyulması, içine ceviz veya Antep fıstığı doldurulması ve odun fırınında pişirilmesiyle hazırlanır. Köpük helva ise çöven otunun köklerinin kaynatılması ve şeker ile karıştırılması ile yapılan bir helva türüdür.

    Kerebiç nedir ve neden yapılır?

    Kerebiç, Mersin yöresine ait, Ramazan ayında ve bayramlarda çokça tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç, iki ana bileşenden oluşur: 1. Kurabiye: İrmikten yapılmış, ağızda dağılan, dışı hafif tatlı bir yapıya sahiptir. 2. Köpük: Çöven otu kökünden elde edilen, beyaz renkli bir köpüktür. Kerebiç, alışılmışın dışında bir lezzete sahiptir, çünkü yapımında kullanılan çöven otu kökü ona hem kıvamını hem de o benzersiz tadını verir. Kerebicin kökeni 1940'lara uzanır.