Antep usulü kerebiç yapımı için gerekli malzemeler: 1 paket tereyağı veya margarin; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı pudra şekeri; 2 adet yumurta; 3 yemek kaşığı yoğurt; 1 paket vanilya; 1 adet kabartma tozu; Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar eklenecek). İç harcı için: Büyük bir çorba kasesi Antep fıstığı veya ceviz; 3 yemek kaşığı pudra şekeri. Yapılışı: 1. Tüm hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir hamur yoğurun. 2. İç harcı için, fıstığı veya cevizi iri parçalar halinde doğrayın ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırarak harcı hazırlayın. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her parçasının içini hafifçe açarak içine fıstık veya ceviz harcını koyun. 4. Hazırladığınız hamurları kerebiç kalıbına yerleştirin ve hafifçe bastırarak şekil verin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan kerebiçleri, soğumadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin ve tatlı bir şekilde servis edin.