• Buradasın

    Karamelli çikolata pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karamelli Çikolatalı Pasta Tarifi:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 1
    • 1 su bardağı şeker 13
    • 1 su bardağı un 13
    • 1 paket kabartma tozu 13
    • 1 paket vanilya 13
    • 1 paket karamelli pasta kreması 1
    • 100 gr çiğ krema 1
    • 100 gr bitter çikolata 1
    • 1 yemek kaşığı margarin 1
    Yapılışı:
    1. Şeker, margarin ve yumurta çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek içerisine eklenir 13.
    2. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir 13.
    3. Soğuyan kek 3'e bölünür 13.
    4. Parçalardan her biri şekerli süt ile biraz ıslatılır 13.
    5. Kek katları arasına soğuk sütle hazırlanmış olan karamelli pasta kreması sürülür 13.
    6. Kremanın üzerine de mikrodalgada ısıtılmış çiğ kremanın içerisinde iyice erimiş olan çikolata ganaj sürülerek her bir kat tamamlanır 1.
    7. Pastanın dışını ister kalan krema ile isterseniz de meyvelerle süsleyebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamel, çikolata ve fıstıkla hangi pasta yapılır?

    Karamel, çikolata ve fıstıkla Snickers Pasta yapılabilir. Malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 2 yemek kaşığı kakao; 1 su bardağı un; 1 paket vanilya; 6 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket krema; 1 buçuk su bardağı yer fıstığı. Hazırlanışı: 1. Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile köpük olana kadar çırpın. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın. 3. Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Yumurta beyazlarını bu karışıma nazikçe spatula yardımıyla ekleyin. 5. Hazırladığınız pandispanya harcını kek kalıbına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 6. Pişen keki fırından çıkarın ve soğuması için kenara alın. 7. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. 8. Şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte eriyene kadar karıştırın. 9. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin ve hızla karıştırın. 10. Kremayı ekleyip iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edin. 11. Ardından yer fıstıklarını ekleyip soğumaya bırakın. 12. Soğuk süt ve toz krem şantiyi kıvam alana kadar çırpın. 13. Soğuyan keki tırtıklı bir bıçakla dikkatlice ikiye bölün. 14. Alt katına krem şantiyi ekleyin ve spatula ile düzeltin. 15. Üzerine tuzlu fıstıklı karameli ekleyin. 16. İkinci katı üzerine kapatın. 17. Kalan krem şantiyi ve karamel sosunu pastanın üzerine ve kenarlarına güzelce sürün. 18. Lezzet dolu Snickers Pasta, artık servise hazır.

    Çikolata kaplama için hangi karamel kullanılır?

    Çikolata kaplama için kullanılan karamel, karamelli şeker veya karamel sosu olabilir.

    Karamelli pasta malzemeleri nelerdir?

    Karamelli pasta malzemeleri genellikle şu şekilde sıralanabilir: Kek için: 1. 3 yumurta 2. 1,5 su bardağı toz şeker 3. 1 su bardağı süt 4. 1 su bardağı ayçiçek yağı 5. 1 paket vanilya 6. 1 paket kabartma tozu 7. 2,5 su bardağı un Karamelli krema için: 1. 80 gr tereyağı 2. 280 gr krem peynir 3. 400 gr pudra şekeri 4. 1 küçük şişe vanilya aroması 5. Yarım su bardağı karamel sos Ayrıca, pastayı süslemek için taze çiçekler de kullanılabilir.

    Yaş pasta için hangi çikolata kullanılır?

    Yaş pasta yapımında bitter çikolata ve sütlü çikolata kullanılabilir.

    Karamel çikolata kaplama nasıl yapılır?

    Karamel çikolata kaplama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Karamel Hazırlığı: Bir tavada şekeri kısık ateşte ara ara karıştırarak karamel kıvamına getirin. 2. Krema Ekleme: Tereyağ eridikten sonra kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatın. 3. Çikolata Ekleme: Son olarak eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştıralım. 4. Fıstık Ekleme: Karamel karışımına fıstığı ekleyip karıştıralım. 5. Donma: Karamel karışımını kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine parça parça koyup buzluğa koyarak donana kadar 15-20 dakika bekletin. 6. Çikolatayı Eritme: Benmari usulü bitter çikolatayı eritelim. 7. Kaplama: Beklettiğimiz karamelli karışımı bitter çikolataya bulayıp yağlı kağıda geri koyalım. 8. Soğutma: Çikolata donduktan sonra yiyebilirsiniz.

    En güzel çikolatalı pastanın kreması nasıl yapılır?

    En güzel çikolatalı pastanın kremasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 4 bardak süt; 4 kaşık un; 3 kaşık kakao; 2 paket şekerli vanilin; 1 bardak şeker; 80 gram çikolata; 50 gram tereyağı; 100 gram labne peyniri. Yapılışı: 1. Süt, un, şeker ve kakaoyu blender ile derin bir tencerede çırpın. 2. Karışımı kısık ateşte pişirin. 3. Kaynayan kremaya çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 4. Soğuyana kadar katılaşmaması için sık sık karıştırın. 5. Krema soğuduktan sonra tereyağı ve labne peynirini ekleyin, 2 dakika kadar çırpın. 6. Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.

    Çikolata sosu nasıl yapılır?

    Çikolata sosu yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı kakao; 2 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı buğday nişastası; 3 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin; Yarım su bardağı bitter çikolata. Yapılışı: 1. Kakao, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. 2. Üzerine azar azar sütü ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın. 3. Ocağı açın, orta ateşte sos kıvam alıncaya kadar pişirin. 4. Kıvam alan sosa çikolata ve tereyağını ekleyerek ocaktan alın. 5. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. 6. Çikolata eridikten sonra kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun. 7. İsterseniz soğuduktan sonra kullanabilirsiniz, isterseniz de kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edin.