Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, karamel ve çikolata birlikte eritilebilir.
Karamel ve çikolatayı birlikte eritmek için benmari usulü kullanılabilir 35. Bu yöntemde, bir tencereye biraz su konur, üzerine çikolatanın bulunduğu metal veya cam bir kap yerleştirilir 3. Suyun çikolatanın bulunduğu kaba değmemesi gerekir; amaç, çikolatanın buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır 35. Eritme sırasında çikolatanın yanmaması için sürekli karıştırılmalıdır 35.
Alternatif olarak, mikrodalga kullanılabilir 5. Çikolata, küçük parçalara ayrıldıktan sonra uygun bir kaba konur ve mikrodalgada düşük güçte eritilir 35. Yine, çikolatanın yanmaması için ara ara karıştırılması önemlidir 5.
Karamel ve çikolatayı birlikte eritirken, bu malzemelerin ısıya maruz kalma süresinin kontrol edilmesi ve 45°C'yi geçmemesi gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: