Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamel çikolata kaplama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Karamel Hazırlığı: Bir tavada şekeri kısık ateşte ara ara karıştırarak karamel kıvamına getirin 1. Karamel kıvamına geldikten sonra tereyağını ekleyip karıştırarak eritin 1.
- Krema Ekleme: Tereyağ eridikten sonra kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatın 1.
- Çikolata Ekleme: Son olarak eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştıralım 1.
- Fıstık Ekleme: Karamel karışımına fıstığı ekleyip karıştıralım 1.
- Donma: Karamel karışımını kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine parça parça koyup buzluğa koyarak donana kadar 15-20 dakika bekletin 1.
- Çikolatayı Eritme: Benmari usulü bitter çikolatayı eritelim 12.
- Kaplama: Beklettiğimiz karamelli karışımı bitter çikolataya bulayıp yağlı kağıda geri koyalım 1.
- Soğutma: Çikolata donduktan sonra yiyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: