• Buradasın

    Karamel ve çikolata ile ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karamel ve çikolata ile birçok lezzetli tatlı ve atıştırmalık yapılabilir. İşte bazı öneriler:
    1. Çikolata Kaplamalı Karamel: Karamel parçalarını eritilmiş bitter çikolataya batırarak çikolata kaplamalı karamel topları yapabilirsiniz 1.
    2. Karamel Soslu Cheesecake: Cheesecake yapımında karamel sosu kullanarak tatlıya farklı bir lezzet katabilirsiniz 4.
    3. İki Renkli İrmik Kek: Karamel ve çikolatayı irmik kekinde kullanarak renkli ve lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz 3.
    4. Krokan Bush: Pataşu hamurunun kremayla doldurulması ve karamel sos ile lezzetlendirilmesiyle yapılan bir Fransız tatlısıdır 2.
    5. Tuzlu Karamelli Dondurma: Klasik karamel yerine tuzlu karamel kullanarak dondurmayı farklı bir şekilde deneyebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamelli çikolata pastası nasıl yapılır?

    Karamelli Çikolatalı Pasta Tarifi: Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 paket karamelli pasta kreması 100 gr çiğ krema 100 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı margarin Yapılışı: 1. Şeker, margarin ve yumurta çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek içerisine eklenir. 2. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 3. Soğuyan kek 3'e bölünür. 4. Parçalardan her biri şekerli süt ile biraz ıslatılır. 5. Kek katları arasına soğuk sütle hazırlanmış olan karamelli pasta kreması sürülür. 6. Kremanın üzerine de mikrodalgada ısıtılmış çiğ kremanın içerisinde iyice erimiş olan çikolata ganaj sürülerek her bir kat tamamlanır. 7. Pastanın dışını ister kalan krema ile isterseniz de meyvelerle süsleyebilirsiniz.

    Karamel, çikolata ve fıstıkla hangi pasta yapılır?

    Karamel, çikolata ve fıstıkla Snickers Pasta yapılabilir. Malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 2 yemek kaşığı kakao; 1 su bardağı un; 1 paket vanilya; 6 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket krema; 1 buçuk su bardağı yer fıstığı. Hazırlanışı: 1. Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile köpük olana kadar çırpın. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın. 3. Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Yumurta beyazlarını bu karışıma nazikçe spatula yardımıyla ekleyin. 5. Hazırladığınız pandispanya harcını kek kalıbına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 6. Pişen keki fırından çıkarın ve soğuması için kenara alın. 7. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. 8. Şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte eriyene kadar karıştırın. 9. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin ve hızla karıştırın. 10. Kremayı ekleyip iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edin. 11. Ardından yer fıstıklarını ekleyip soğumaya bırakın. 12. Soğuk süt ve toz krem şantiyi kıvam alana kadar çırpın. 13. Soğuyan keki tırtıklı bir bıçakla dikkatlice ikiye bölün. 14. Alt katına krem şantiyi ekleyin ve spatula ile düzeltin. 15. Üzerine tuzlu fıstıklı karameli ekleyin. 16. İkinci katı üzerine kapatın. 17. Kalan krem şantiyi ve karamel sosunu pastanın üzerine ve kenarlarına güzelce sürün. 18. Lezzet dolu Snickers Pasta, artık servise hazır.

    Karamel macchiato için hangi çikolata kullanılır?

    Karamel macchiato yapımında çikolata sosu kullanılır.

    Karamel nasıl yapılır?

    Karamel yapımı için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 200 ml krema. Yapılışı: 1. Toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. 2. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar. 3. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağını ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. 4. Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin. 5. Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın. 6. Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. 7. Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Püf noktaları: Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın, aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır. Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın. Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz. İlk aşamada şekere 4 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

    Karamel ve çikolata birlikte eritilir mi?

    Evet, karamel ve çikolata birlikte eritilebilir. Bu işlem, karamelli çikolata yapımında sıkça kullanılır. Yapılışı: 1. Tereyağı, şeker, limon suyu ve suyu bir tavaya alıp karamel hazırlayın. 2. Karamel amber rengi alıncaya kadar pişirin. 3. Hazırlanan karameli yağlı kağıda yayın. 4. Minik parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını spatula yardımıyla karamelin içinde eritin. 5. Çikolatanın üzerine kavrulmuş badem veya antep fıstığı gibi malzemeleri ekleyin. 6. Karışımı buzdolabında dinlendirip donan çikolatayı servis edin.

    Karamel çikolata kaplama nasıl yapılır?

    Karamel çikolata kaplama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Karamel Hazırlığı: Bir tavada şekeri kısık ateşte ara ara karıştırarak karamel kıvamına getirin. 2. Krema Ekleme: Tereyağ eridikten sonra kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatın. 3. Çikolata Ekleme: Son olarak eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştıralım. 4. Fıstık Ekleme: Karamel karışımına fıstığı ekleyip karıştıralım. 5. Donma: Karamel karışımını kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine parça parça koyup buzluğa koyarak donana kadar 15-20 dakika bekletin. 6. Çikolatayı Eritme: Benmari usulü bitter çikolatayı eritelim. 7. Kaplama: Beklettiğimiz karamelli karışımı bitter çikolataya bulayıp yağlı kağıda geri koyalım. 8. Soğutma: Çikolata donduktan sonra yiyebilirsiniz.

    Çikolata topları için hangi çikolata kullanılır?

    Çikolata topları yapımında bitter çikolata, sütlü çikolata veya beyaz çikolata kullanılabilir.