Buradasın
En kolay çikolatalı pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay çikolatalı pasta tarifi için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 24;
- 1 su bardağı şeker 24;
- 1 su bardağı süt (200 ml) 24;
- yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml) 24;
- 2,5 su bardağı un 24;
- 2 yemek kaşığı kakao 24;
- 1 paket kabartma tozu 24;
- 1 paket vanilya 24.
Yapılışı:
- Yumurtaları karıştırma kabına alıp üzerine şekeri ilave edin ve köpük köpük olana kadar çırpın 24.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyin, ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı tel süzgeçle ekleyerek tekrar çırpın 24.
- Karışımı yağlanmış kare borcama dökün ve 175 °C fırında 25 dakika pişirin 2.
- İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirin 2.
- Çırpma kabına toz kremşanti ve sütü alarak koyu bir kıvam alana kadar çırpın, üzerine sürülebilir çikolatayı ekleyip karıştırın 2.
- Hazırlanan kremayı kekin üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin 2.
- Ganaj için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, içine bitter çikolatayı ekleyip eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun 2.
- Ganajı pastanın üzerine gezdirin, en az 3-4 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin 2.
Tarifin detaylarına ve farklı versiyonlarına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: