• Buradasın

    Kalbura basma şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kalburabastı şerbeti için gerekli malzemeler:
    • 3 su bardağı toz şeker 15;
    • 3 su bardağı su (600 ml) 15;
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu 15.
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın 1.
    2. Ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın 1.
    3. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin 1.
    4. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın 1.
    5. Şerbeti soğumaya bırakın 15.
    Şerbetin soğuk, tatlıların ise sıcak olması gerekir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şerbet nasıl yapılır?

    Şerbet yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı su; 5 su bardağı toz şeker; Yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Suyu ve şekeri tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırın. 2. Ocağı açın ve karışım kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. 3. 15 dakika daha kaynatın. 4. Son 2 dakikada limon suyunu ekleyin ve karıştırın. 5. Şerbetiniz hazırdır. Püf noktaları: Şerbetin kıvamını ayarlamak için şeker ve su miktarına göre kaynatma süresini ayarlayın. Limon suyu, şerbetin şekerlenmesini önler ve aroma verir. Tatlının yapısına göre şerbetin sıcak ya da soğuk olması gerekir; tatlı sıcaksa şerbet soğuk, tatlı soğuksa şerbet sıcak olmalıdır.

    Kalbura bastı tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kalburabastı tatlısı için gerekli malzemeler: Hamur için: 125 gram margarin veya tereyağı; 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml); 1 çay bardağı yoğurt; 1 çay bardağı irmik; 1 adet yumurta; 1 çay kaşığından az tuz; Yarım paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 3,5 su bardağı un. İç harcı için: 1 su bardağı ceviz içi. Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su (600 ml); 1 tatlı kaşığı limon suyu. Ayrıca, tatlıyı süslemek için toz Antep fıstığı kullanılabilir.