Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hangi kuru baklagilin daha çok tüketilmesi gerektiği, kişisel sağlık ihtiyaçları ve beslenme hedeflerine bağlıdır. Ancak, kuru baklagiller genel olarak sağlıklı ve besleyici bir besin grubudur ve diyete dahil edilmesi önerilir 24.
Bazı kuru baklagillerin faydaları:
- Nohut: İltihaplarla savaşır, sivilcelerin arınmasına yardımcı olur 1.
- Mercimek: Yüksek protein ve lif içerir, tokluğun uzun süre korunmasına yardımcı olur 12.
- Fasulye: Cilt sağlığı açısından faydalıdır, yüksek tansiyonu düşürür 1.
- Börülce: Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur, kan akışını kolaylaştırarak kalp krizi riskini azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: