Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde labne yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü kaynatın ve soğumasını bekleyin 12.
- Yoğurt yapacak sıcaklığa geldiğinde, beyaz peyniri birer kaşık süt ekleyerek iyice ezin 12.
- Ezdiğiniz peyniri sütün içine katıp karıştırın 12.
- Kabın üzerini kapatıp sıcak kalmasını sağlayacak bir yere koyun ve 12 saat mayalanmasını bekleyin 12.
- Derince bir kabın üstüne süzgeç, onun içine de tek kat tülbent koyun ve mayalanan peyniri içine dökün 12.
- Tülbentin ağzını bağlayın ve buzdolabında 8 saat süzülmesini sağlayın 12.
- Süzülen peyniri ağzı kapaklı bir saklama kabına alın 1.
Püf noktaları:
- Maya olarak kullanılacak peynirin çatalla iyice ezilerek pürüzsüz kıvama getirilmesi önemlidir 1.
- Mayalama aşaması, yoğurtta olduğu gibi yaklaşık 45 derecede en güzel mayayı tutar 1.
- Süzme işlemi tülbent ile yapılmalı, süzme süresi uzatılmamalıdır; aksi halde peynir kuruyabilir 1.
- Süt, tam yağlı ve günlük olmalı; kapalı süt kullanılıyorsa tam yağlı tercih edilmelidir 1.
- Yapılan labne, tekrar maya olarak kullanılabilir 1.
- Elde edilen peynir altı suyu, çorbalarda ve diğer yemeklerde kullanılarak değerlendirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: