Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde labne peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 ml süt 14;
- 400 ml krema 14;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 14;
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 14;
- 1 tutam tuz 14.
Yapılışı:
- Kalın tabanlı bir çelik tencereye krema, süt, yoğurt, tuz ve sirkeyi alıp karıştırın 14.
- Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip kaynayana kadar ısıtın 14.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika süreyle tahta kaşıkla karıştırın 14.
- Tencereyi ocağın üzerinden alın ve karışımı oda ısısında soğuyana kadar bekletin 1.
- Büyük bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin ve içine iki kat tülbent koyun 1. Karışımı süzgece dökün 1.
- Suyu süzülene kadar bekletin 1.
- Peyniri cam kasenin içine alıp mikserle çırpın 1.
- Kasenin üzerini kapakla kapatıp peyniri buzdolabında bir gece bekletin 1.
Not: Evde peynir yaparken hijyene dikkat etmek ve temiz bir ortamda çalışmak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: