Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde labne yapmak için 1 litre süt ve 1 yemek kaşığı süzme peynir (veya tam yağlı beyaz peynir) kullanılır 135.
Yapılışı:
- Süt kaynatılır ve ılınması beklenir 135.
- Mayalama için peynir çatalla ezilir ve birkaç kaşık süt eklenerek karıştırılır 135.
- Hazırlanan karışım süte ilave edilir ve karıştırılır 35.
- Tencerenin veya kavanozun kapağı kapatılıp ılık bir yerde 4-5 saat mayalanmaya bırakılır 35.
- Mayalanma sonrası karışım, ince bir süzgeç veya tülbent yardımıyla 3-4 saat süzülür 35.
- Buzdolabında 1 gün dinlendirildikten sonra labne tüketime hazır hale gelir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: