Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yoğurdunun sert olmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Kullanılan süt: Yağ oranı düşük olan sütler geç mayalanır ve istenilen kıvam yakalanamaz 12. Manda, keçi veya koyun sütleri daha yüksek yağ oranına sahip olduğu için daha sert yoğurtlar elde edilir 12.
- Maya miktarı: Fazla maya kullanımı yoğurdun fazla asidik olmasına ve sertleşmesine neden olabilir 3. Genellikle 1 litre süt için 1 yemek kaşığı maya yeterlidir 3.
- Mayalama sıcaklığı: Sıcaklık çok yüksekse yoğurt hızla mayalanır ve sertleşir 3. Mayalama için 40-45 derece arasında bir sıcaklık idealdir 3.
- Mayalanma süresi: Yoğurdu fazla süreyle mayalamak asidik yapıyı artırarak sertleşmeye yol açabilir 3. 6-8 saatlik bir mayalanma süresi idealdir 3.
- Kapların sarılması: Mayalanan yoğurt kaplarının fazla sarılması, yoğurdun soğumasını geciktirerek cıvık bir kıvama neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: