Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yoğurdunun sert olmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Yanlış süt seçimi: Yağ oranı düşük olan sütler geç mayalanır ve yoğurdun kıvamını yumuşatır 13. Manda, keçi ve koyun sütleri ise yağ oranı yüksek olduğundan daha sert yoğurtlar elde edilir 13.
- Mayalama sıcaklığı: Sütün sıcaklığı 40-45 derece arasında olmalıdır 2. Çok yüksek veya çok düşük sıcaklıklar yoğurdun mayalanmasını ve kıvamını olumsuz etkiler 2.
- Maya miktarı: Fazla maya kullanmak yoğurdun asidik olmasına ve sertleşmesine neden olabilir 2. Genellikle 1 litre süt için 1 yemek kaşığı yoğurt mayası yeterlidir 2.
- Mayalama süresi: Yoğurdu fazla süreyle mayalamak asidik yapının artmasına ve sertleşmesine yol açar 2. 6-8 saatlik bir mayalanma süresi idealdir 2.
- Soğutma işlemi: Yoğurt kabının yaz aylarında fazla sarılması, soğuma işleminin geç gerçekleşmesine ve su miktarının artmasına neden olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: