Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmayan yoğurdu düzeltmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Tekrar mayalama: Yoğurt çok sıvıysa ve cıvık kaldıysa, tekrar ısıtılıp mayalanabilir 2. Tenceredeki sıvı yoğurt 40-45°C civarına ısıtılır, yeni ve taze bir maya eklenir, iyice karıştırılır, üzeri örtülür ve 5-6 saat dinlenmeye bırakılır 2.
- Fırında bekletme: Yoğurt, ısıya dayanıklı bir kabın içine aktarılır, kabın üzeri açık bir şekilde fırına yerleştirilir ve fırın 75 derecede fansız programda çalıştırılır 35. Bu şekilde yoğurt bir saat kadar fırında bırakılır, ardından fırının kapağı açılıp 15 dakika soğuması için bırakılır 35.
- Süzme: Yoğurt kıvam tutmadıysa ama ekşilik varsa, temiz bir tülbent veya bez torbaya koyularak süzülebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: