Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı yoğurdun sünmesi ve sulu olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Mayalama sıcaklığı: Sütün çok yüksek veya düşük sıcaklıkta mayalanması yoğurdun sünmesine neden olabilir 12. İdeal mayalama sıcaklığı 40-45 derece arasındadır 14.
- Maya türü ve miktarı: Hazır maya kullanımı veya fazla maya eklenmesi yoğurdun sulanmasına yol açabilir 14.
- Sütün kalitesi: Pastörize edilmemiş veya düşük yağlı sütlerle yapılan yoğurt daha kolay sünebilir 4.
- Saklama koşulları: Aşırı soğuk veya sıcak ortamlar ile yoğurdun hareket ettirilmesi sünmeye neden olabilir 4.
- Fermantasyonun tamamlanmaması: Fermantasyon tamamlanmadan yoğurt mayalanırsa sünme meydana gelebilir 2.
Yoğurdun sünmesi genellikle kaliteyi etkilemese de, tadı ve kıvamı değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: