Buradasın
Ev yapımı orijinal yoğurt nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı orijinal yoğurt yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü derin bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın 12.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 1.
- Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe ya da kaşık yardımıyla karıştırın 1.
- Ocağın altını kapatıp sütün ılınmasını bekleyin 1.
- Serçe parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin 12. Parmağınızı 8-10 saniye sütün içerisinde tutabiliyorsanız süt uygun sıcaklığa gelmiş demektir 12.
- Maya için, 3-4 yemek kaşığı yoğurdun içerisine sütten birkaç kaşık dökün, mayayı ılınması için bekleyin 1.
- Mayayı sütle karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine süzgeç ve bir bezle örtün 1.
- Kaplara bölüştürüp üzerini örtün ve 5-6 saat bu şekilde üzeri hiç açılmadan bekletin 1.
- Süre sonunda yoğurtlarınız tutmuşsa, ağızları açık bir şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 1.
- Sonrasında buzdolabına kaldırın ve bir gün ağzı açık şekilde dolapta bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: