Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginar, çeşitli şekillerde değerlendirilebilir:
- Zeytinyağlı Enginar: Enginarlar, zeytinyağı, soğan, havuç, patates ve bezelye ile birlikte kısık ateşte pişirilerek soğuk olarak servis edilebilir 23.
- Haşlanmış Enginar: Enginarlar haşlanarak limon ve zeytinyağı ile servis edilebilir veya salatalara eklenebilir 2.
- Fırında Enginar: Enginarlar fırında pişirilerek, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte besleyici bir öğün haline getirilebilir 3.
- Enginarlı Çorba: Enginar, bezelye, biberiye, krema ve pastırma ile hazırlanan çorbalarda kullanılabilir 1.
- Enginarlı Tart ve Sandviç: Enginar, hamur işi tariflerde ve sandviçlerde yer alabilir 14.
Enginarın yaprakları da soslara batırılarak yenebilir, özellikle yoğurtlu veya mayonezli soslarla lezzetli bir atıştırmalık olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: