Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginar, çeşitli yemek ve salatalarda kullanılarak değerlendirilebilir. İşte bazı öneriler:
- Zeytinyağlı Enginar Dolması: Enginar, pirinç, dereotu ve garnitürle doldurularak zeytinyağında pişirilebilir 25.
- Enginarlı Pilav: Temizlenmiş enginar yaprakları ve iç harç ile hazırlanan pilav, besleyici ve şık bir yemektir 3.
- Enginar Salatası: Enginar, yeşillik ve sebzelerle salatalar yapılabilir 25.
- Etli Enginar Yemeği: Enginar, et ve garnitürle hazırlanarak doyurucu bir yemek elde edilebilir 2.
- Enginar Ezmesi: Haşlanmış enginar, sarımsak, zeytinyağı ve maydanoz ile ezme hazırlanabilir 3.
Enginarın en faydalı kısmı, pişmiş yapraklarının etli iç kısımlarıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: