Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginar sıyırma tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet çanak enginar 13;
- 2 adet kuru soğan 13;
- 5 yemek kaşığı pirinç 13;
- 2,5 su bardağı su 13;
- 3-4 adet taze soğan 1;
- yarım demet dereotu (istenirse taze nane) 13;
- tuz, zeytin yağı, limon 13.
Yapılışı:
- Enginarların üzerine limon sıkın, biraz tuz serpin ve ovalayın 13.
- Ters çevirip ince şekilde doğrayın 13.
- İki soğanı yarım ay şeklinde doğrayın 13.
- Zeytinyağı koyduğunuz tavaya soğanları koyun, ardından enginarları ekleyin 13.
- 1,5 su bardağı su ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin 13.
- Yıkadığınız pirinçleri ekleyin, tuzunu atın, bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar tekrar pişirin 13.
- Ağzı kapalı 15 dakika dinlendirin 13.
- İnce doğradığınız yeşillikleri ekleyin, biraz zeytinyağı ve yarım limon sıkın, karıştırın 13.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: