Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginar sıyırması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy enginar 1
- 2 baş piyazlık doğranmış soğan 1
- 6-7 yemek kaşığı pirinç (basmati çok yakışıyor) 1
- 1 büyük boy limon 1
- 1 tatlı kaşığı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 1
- 1 kahve fincanı zeytinyağ 1
- 3 sap taze soğan 1
- 1/2 demet dereotu, nane karışımı 1
- 1/2 limon kabuğu rendesi 1
Yapılışı:
- Enginarları incecik doğrayın 12.
- Şeker, tuz, limon kabuk ve suyunu ekleyip hafifçe ovun 1.
- Doğranmış soğanları pilav tenceresine alın, üzerine zeytinyağ ekleyin 1.
- 1-2 dakika çevirdikten sonra üzerine enginarları sosu ile boşaltıp yayın 1.
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Üzerine pirinçleri yayın ve 1 su bardağı su daha ekleyin ve pirinçler pişince altını kapatın 1.
- Pirinçler diri ise az sıcak su ekleyip pişirebilirsiniz 1.
- Doğranmış otları ekleyip karıştırın 1.
- İyice dinlendirin, servis tabağına alıp biraz daha limon ve zeytinyağ gezdirip ılık veya soğuk servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: