Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay lavaş yapımı için gerekli malzemeler:
- 5.5 su bardağı un 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 2 su bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1.5 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı 1.
Yapılışı:
- Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın 1.
- Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin 1.
- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın 1.
- Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın 1.
- Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın 1.
- Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın 1. Üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin 1.
Ayrıca, sadece üç malzemeden (un, tuz ve su) yapılan bir lavaş tarifi de mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: