Döner lavaşı yapmak için gerekli malzemeler: 5.5 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 su bardağı yoğurt; 2 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1.5 çay kaşığı tuz; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın. 2. Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın. 3. Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin. 5. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. 6. Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın. 7. Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın. 8. Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın, üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin. Ayrıca, dürümlük lavaş tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz: 1. Yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. 2. Tuzu ve tereyağını ekleyin, tereyağını unun içinde elinizle parçalayarak yedirin. 3. Bu işlemi tamamladıktan sonra suyu ekleyin karıştırarak hamur haline getirin. 4. Hamuru 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 7 eşit parçaya bölün. 5. Bezeleri un serpilmiş bir kaba alıp dinlendirin, dilerseniz 1 gün boyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz. 6. Hamurları merdane veya oklava yardımı ile tavanızın büyüklüğüne göre açın. 7. Yüksek ateşte 1 dakika içinde iki tarafını da pişirin.