Buradasın
En güzel çikolatalı pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel çikolatalı pastanın kreması için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 su bardağı süt 3;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 3;
- 2 yemek kaşığı un 3;
- Yarım su bardağı şeker 3;
- 2 yemek kaşığı kakao 3;
- 1 yumurta sarısı 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 paket bitter çikolata (80 gr) 3.
Yapılışı:
- Un, nişasta, şeker, kakao ve yumurta sarısını tencereye koyarak karıştırın 3.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın 3.
- Tamamen pürüzsüz olan kremayı ocağa alın ve çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin 3.
- Kaynamaya başlayan kremaya tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın 3.
- Ocaktan alarak vanilya ve çikolatayı ekleyin, çikolata eriyene kadar karıştırın 3.
- Ilıyana kadar sık sık karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin 3.
- ılınınca streç filmle üzerini kaplayarak tamamen soğuyana kadar bekletin 3.
- Soğuyan kremanın üzerindeki streç filmi kaldırarak tekrar çırpın ve pastada kullanın 3.
Çikolatalı pasta kreması tariflerinin bulunduğu bazı siteler şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: