En güzel pideyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram un 3
- 300 ml ılık su 3
- 10 gram instant maya (veya 20 gram yaş maya) 3
- 1 çay kaşığı şeker 3
- 1 tatlı kaşığı tuz 3
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı (üzeri için), susam veya çörek otu 3
- İç harcı için (isteğe bağlı): 200 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, tuz, karabiber, pul biber 3
Yapılışı:
- Un, maya ve şekeri geniş bir karıştırma kabına koyup karıştırın 3.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 3.
- Zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin 3.
- Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar en az 10 dakika yoğurun 3.
- Hamuru mayalanması için ılık bir ortamda 1 saat bekletin 3.
- İç harcı hazırlamak için soğanı soteleyin, üzerine kıymayı ekleyip kavurun 3. Daha sonra biber ve domatesi ekleyip baharatları ekleyin ve harcı soğumaya bırakın 3.
- Mayalanmış hamuru tezgaha alıp oval veya yuvarlak şekillerde açın 3.
- Açtığınız hamurların üzerine kıymalı veya kaşarlı harcı serpin 3.
- Kenarlarını içe doğru katlayarak pide şekli verin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin 3.
- Önceden 220°C'ye ısıtılmış fırında pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin 3.
Bu tarif, kıymalı veya kaşarlı pide yapmak için temel bir yöntemdir. İç harcı ve malzeme seçimi kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: