Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel hamur çorbası için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir:
- Sütlü Hamur Çorbası:
- Malzemeler: 1 su bardağı erişte, yarım litre süt, yarım litre su, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kuru nane 3.
- Hazırlanışı: Derin bir tencerede suyu kaynatın, erişteleri ekleyip hamurlaşmasına müsaade etmeyecek şekilde karıştırın, 5 dakika sonra sütü ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın 3.
- Servis Önerisi: Üzerine naneli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz 3.
- Kesme Hamur Çorbası:
- Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı kesme hamur, 8 su bardağı su, tuz, 1 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber 4.
- Hazırlanışı: Mercimeği yıkayıp süzün, tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın 4. Kaynadıktan sonra mercimekler hafifçe yumuşayana kadar pişirin, ardından kesme hamuru ekleyip yumuşayana kadar pişirin 4.
- Sos Hazırlığı: Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun, ardından salça ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavurun 4.
- Servis: Hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin, damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın 4.
Ayrıca, hamur çorbası tarifi için YouTube'da "HAMUR ÇORBASI (10 DK DA) DÜNYANIN EN KOLAY, EN UCUZ ÇORBA TARİFİ-Anne işi" videosu da izlenebilir 1.
Hamur çorbası yaparken, erişte veya kesme hamur yerine ince bulgur da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: